Tripeltrappers: rit 2 - 15 maart

Tripeltrappers 2020_Rit2

Datum: 15/03/2020

Startuur: 9u00

Locatie: Kerk Zonderschot

Graag deelname Rit2 bevestigen aan Joost Heremans (0497/06.25.31)

 

Na een eerste rustige rit richting Duffel, Lier en Gestel kan iedereen op 15 maart voor de 2de keer dit jaar de beentjes testen. Ook deze keer houden we het tempo niet te hoog en de afstand niet te lang,zodat iedereen kan deelnemen. Het wordt een echte trainingsrit waarbij er wordt gewerkt aan de VO2 max en snelheid op langere afstanden.

We voorzien namelijk 2 keer tijdens de rit een intervalstuk waar iedereen het gas eens mag opentrekken. Aan het einde van de interval houden we halt tot de hele groep weer bij elkaar is om onze weg te vervolgen.

Rit:

Afstand: 58km 

Profiel: Vlak                      

Tempo: 24-27 km/h

Extra: 2 langere intervallen

Naar goede gewoonte start de Rit aan de kerk van Zonderschot. Via de Herentalsesteenweg trekken we naar Hulshout. In Hulshout nemen we de fietsostrade richting het Albertkanaal in Herentals.

Langs het Albertkanaal wacht de eerste interval op ons. Aan de spoorwegbrug even voorbij Herentals draaien we het gas open (ieder op zijn eigen tempo). We rijden door tot een lichte knik naar links in het fietspad. We zien in de verte de brug van Grobbendonk.  Afstand  3,7 km. (aan kerkstoel ligt meestal zand op het fietspad, waardoor we niet tot aan de brug doortrekken)

Na het interval kan je nog rustig uitbollen/fietsen tot aan de brug van Grobbendonk waar er terug op iedereen gewacht word. Even windstilte voor de volgende interval.

We verlaten het Albertkanaal en volgen de kleine Nete tot het Netekanaal. Bij het opdraaien van het Netekanaal trekken we de gas voor een 2de keer open. Dit maal mag je doorgaan tot de volgende brug over het kanaal die zich 2,6 km verder bevind. Voldaan van de training keren we via Lier, Gestel, Berlaar en het werft terug huiswaarts. We eindigen onze tocht bij Taverne ’t Sonneschot alwaar een frisse pint kan gedronken worden.

Route bekijken en GPX bestand downloaden kan via Routeyou: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/6890032/racefietsroute/tripeltrappers-2020-rit-2