Nieuws

Zeg NEE tegen de afsluiting van de Peremansheidestraat

Teken de online petitie:

Nee aan de afsluiting van de spooroverweg in de Peremansheidestraat!

De spoorwegmaatschappij Infrabel wil graag zo veel mogelijk overwegen sluiten. Ze geeft ‘veiligheid’ als argument. En het is natuurlijk ook makkelijker en goedkoper voor hen. Maar het heeft ook een heel groot nadeel: dorpen worden in twee gesneden. En dat is precies wat er nu met Zonderschot dreigt te gebeuren!

Wandeling Sonneschotpad 13/12 - 6/1

Het gehucht Zonderschot (‘Sonneschot’) zou zijn naam danken aan het feit dat de gronden hier onder het ancien régime ‘gemene gronden’ waren; waar iedereen zijn dieren mocht laten weiden, vrij  van alle ‘schot’, dit is vrij van alle belasting.

Deze dorpswandeling, waarvan de route werd uitgestippeld door de K.W.B. – Zonderschot in 1989 en sinds 2013 ondersteund wordt door de gemeente Heist-op-den-Berg en Regionaal landschap VZW Rivierland langs Nete, Dijle, Zenne & Rupel willen we in deze corona- en kerstperiode opnieuw promoten.

Sinterklaas brengt een online bezoek

De Sint liet ons weten dat hij ook dit jaar graag de lieve kinderen van Zonderschot komt bezoeken. Omwille van de huidige coronamaatregelen, ziet de Sint het niet zitten om naar jullie thuis te komen. Hij wil namelijk dat jullie allemaal veilig en gezond blijven!

Daarom stelt hij voor om een VIDEOGESPREK te doen met de kinderen van Zonderschot!

Wanneer? op Vrijdag 4 december 2020 tussen 17.30u en 21.00u.

Prijs? Gratis voor kinderen die lid zijn van KWB-Zonderschot, €7 per kind dat geen lid is.

Badminton: elke donderdagavond

Beste kandidaat badmintonner,

Vanaf donderdag 3 september 2020 start KWB Zonderschot met zijn eigen recreatieve badmintonclub. Deze momenten gaan elke week donderdag van 20 tot 22 uur door in de sporthal van het Heilig-hartcollege te Heist-Station. Iedereen is welkom. Deelnameprijs is €1 per KWB-lid, €2 voor een niet-KWB-lid per avond.

Tripeltrappers: Coronatocht deel 2

Zojuist kregen we van de overheid te horen dat de corona-maatregelen nog even zullen aanhouden. Gelukkig heeft de veiligheidsraad beslist dat we geen toertjes rond onze kerk moeten rijden, maar ook langere ritten blijven toegestaan. Voor de komende week kunnen we jullie alweer een fietstocht aanbieden onder het gekende concept “Tocht van de week”.

 

We lichten nog even de richtlijnen toe waaraan we ons dienen te houden: