Nieuws

Makreelvissen: 7 augustus

KWB Zonderschot vaart uit. Op zaterdag 07/08/2021 kan je mee op makreel gaan vissen op de Noordzee. Ervaring is niet vereist, materiaal kan zelf meegebracht worden, of gehuurd aan boord voor €15 per hengel.

Vertrek met de bus om 5u00 aan de kerk van Zonderschot. Er kunnen maximum 45 personen mee op deze trip. Snel inschrijven is dus de boodschap.  De prijs voor deze trip bedraagt €70 voor KWB leden, €75 voor niet KWB Leden. Bij voldoende inschrijvingen zal een deel van dit bedrag terug gestort worden. Inschrijven kan uiterlijk tot 24/7.

Wandelingen in Coronatijden

Alle criteriumactiviteiten van KWB en FALOS-SPORT+ zijn voorlopig opgeschort tot en met 28 februari, en mogelijk wordt dat verlengd. Voor wie toch wil bewegen, bieden enkele KWB - afdelingen gelukkig een alternatieve wandeling aan. De wandelingen zijn gratis, goed uit gepeild en kan je op elk gewenst tijdstip aanvatten. Meestal, maar niet altijd, wordt er gebruikgemaakt van een QR-code die je ter plaatse kan scannen. Deze inschrijving heeft enkel als doel om een zicht te krijgen op het aantal deelnemers aan deze tochten.

Zeg NEE tegen de afsluiting van de Peremansheidestraat

Teken de online petitie:

Nee aan de afsluiting van de spooroverweg in de Peremansheidestraat!

De spoorwegmaatschappij Infrabel wil graag zo veel mogelijk overwegen sluiten. Ze geeft ‘veiligheid’ als argument. En het is natuurlijk ook makkelijker en goedkoper voor hen. Maar het heeft ook een heel groot nadeel: dorpen worden in twee gesneden. En dat is precies wat er nu met Zonderschot dreigt te gebeuren!

Wandeling Sonneschotpad 13/12 - 6/1

Het gehucht Zonderschot (‘Sonneschot’) zou zijn naam danken aan het feit dat de gronden hier onder het ancien régime ‘gemene gronden’ waren; waar iedereen zijn dieren mocht laten weiden, vrij  van alle ‘schot’, dit is vrij van alle belasting.

Deze dorpswandeling, waarvan de route werd uitgestippeld door de K.W.B. – Zonderschot in 1989 en sinds 2013 ondersteund wordt door de gemeente Heist-op-den-Berg en Regionaal landschap VZW Rivierland langs Nete, Dijle, Zenne & Rupel willen we in deze corona- en kerstperiode opnieuw promoten.

Sinterklaas brengt een online bezoek

De Sint liet ons weten dat hij ook dit jaar graag de lieve kinderen van Zonderschot komt bezoeken. Omwille van de huidige coronamaatregelen, ziet de Sint het niet zitten om naar jullie thuis te komen. Hij wil namelijk dat jullie allemaal veilig en gezond blijven!

Daarom stelt hij voor om een VIDEOGESPREK te doen met de kinderen van Zonderschot!

Wanneer? op Vrijdag 4 december 2020 tussen 17.30u en 21.00u.

Prijs? Gratis voor kinderen die lid zijn van KWB-Zonderschot, €7 per kind dat geen lid is.

Badminton: elke donderdagavond

Beste kandidaat badmintonner,

Vanaf donderdag 3 september 2020 start KWB Zonderschot met zijn eigen recreatieve badmintonclub. Deze momenten gaan elke week donderdag van 20 tot 22 uur door in de sporthal van het Heilig-hartcollege te Heist-Station. Iedereen is welkom. Deelnameprijs is €1 per KWB-lid, €2 voor een niet-KWB-lid per avond.

Tripeltrappers: Coronatocht deel 2

Zojuist kregen we van de overheid te horen dat de corona-maatregelen nog even zullen aanhouden. Gelukkig heeft de veiligheidsraad beslist dat we geen toertjes rond onze kerk moeten rijden, maar ook langere ritten blijven toegestaan. Voor de komende week kunnen we jullie alweer een fietstocht aanbieden onder het gekende concept “Tocht van de week”.

 

We lichten nog even de richtlijnen toe waaraan we ons dienen te houden: